آلم استور
فروشگاهي

ظروف برنجي چه نوع ظروفي هستند؟

ظروف برنجي همانطور كه از نام آن ها مشخص است داراي بدنه اي از جنس آلياژ برنج (تركيبي از مس و روي) هستند و استفاده از آن ها در طب سنتي به شدت توصيه مي شود. در گذشته ظروف برنجي عمدتا در قاشق، قوري، كتري و سماور خلاصه مي شدند. امروزه با توجه به رنگ جذاب و بدنه درخشان اين گونه محصولات مي توان آن ها را در قالب ظروف دكوري و زينتي نيز خريداري كرد.

 

ظروف برنجي عمدتا به دو گروه اصلي تقسيم مي شوند:

  1. ظروف برنجي اصل كه داراي بدنه اي تماما از جنس آلياژ برنج هستند و طبخ غذا در آن ها مي تواند باعث جذب روي شود.
  2. ظروف داراي روكش برنجي كه در اصل داراي بدنه اي از جنس ساير فلزات هستند و روي آن ها لعابي از آلياژ برنج كشيده شده است. براي تشخيص چنين ظروفي كافيست آهنربا را به بدنه آن ها نزديك كنيد و يا از طريق خراشيدن سطح بدنه، ضخامت روكش برنجي روي آن را مشخص نماييد. لازم به ذكر است كه اين گونه محصولات كاملا بدون دخالت دست ساخته مي شوند و از لحاظ هنري ارزش چنداني ندارند.

 

فوايد و خواص ظروف برنجي چيست؟

به گفته پزشكان طب سنتي، آلياژ برنج خواص ضدباكتريايي دارد و از بسياري از بيماري‌ها جلوگيري مي‌كند. همچنين استفاده كردن از ظروف برنجي و سماور برنجي، مي‌تواند باعث بهبود عملكرد سلول‌هاي مغزي شود.

ظروف برنجي داراي ويژگي هاي ظاهري منحصر به فردي هستند و بدنه زرد و درخشان آن ها مي تواند تاثيرات مثبتي در روحيه و روان شما داشته باشد. از سوي ديگر به اعتقاد بسياري از كارشناسان ظروف برنجي يكي از بي خطر ترين گزينه هاي موجود جهت پخت و سرو مواد خوراكي به حساب مي آيند. ظروف برنجي مي توانند كمبود عناصري همچون روي و مس را در بدن انسان برطرف كنند. در ادامه قصد داريم تعدادي از خواص ظروف برنجي را به شما معرفي كنيم و تاثيرات مثبت آن ها بر سلامتي را نشان دهيم. بنابراين اگر شما در مورد استفاده از ظروف برنجي دچار شك و ترديد هستيد، توصيه مي كنيم مطالب زير را با دقت مطالعه نماييد.

خواص ظروف برنجي

  • آلياژ برنج داراي خواص ضد باكتريايي است و با جلوگيري از توليد مثل و تخريب دي ان اي باكتري ها، آن ها را كاملا نابود مي كند.
  • استفاده از ظروف برنجي تاثير فراواني در از بين بردن بيماري هاي دستگاه گوارش و پوست دارد.
  • ظروف برنجي باعث بهبود عملكرد سلول هاي مغزي مي شوند.
  • ظروف برنجي كمبود عناصر روي و مس را در بدن رفع مي كنند و در مجموع تاثير فراواني بر سلامتي و نشاط افراد دارند.
  • زخم هاي سطحي كه عمدتا روي پوست ظاهر مي شوند.
  • زخم هاي عفوني كه با سرعت فوق العاده پاييني بهبود پيدا مي كنند.
  • كمبود شديد اشتها و سوء تغذيه
  • اختلالات در حواس چشايي و بويايي
  • اختلالات بينايي در محيط هاي تاريك
  • تورم قرنيه
  • از ديد بصري و زيبايي شناسي، رنگ طلايي درخشان آلياژ برنج باعث شادابي روحيه و روان مي‌شود.
  • ظروف برنجي يكي از بي‌خطرترين گزينه‌هاي موجود براي پخت مواد خوراكي به حساب مي‌آيد.
  • اگر در بدنتان كمبود روي و آهن داريد با جوشاندن آب در سماور زغالي برنجي مي‌توانيد اين كمبود را جبران كنيد. اين ظروف باعث جذب روي و آهن در بدن مي‌شود و نشاط و سلامتي را براي شما به ارمغان مي‌آورند.

به طور مثال در مورد فوايد و خواص سماور هاي برنجي به موارد زير مي توان اشاره نمود. يكي از مهمترين و برترين ويژگي سماور ذغالي استفاده از آلياژ برنج در ساخت آن است كه سبب شده خواص و كارايي اين سماور را دوچندان كند كه براي  آب جوش آمده در سماور ذغالي برنجي فوايد بسيار زيادي تعريف شده است. برخي از اين خواص اين سماورهاي ذغالي به دليل استفاده از آلياژ برنج در ساخت آن  عبارتند از:

  • خاصيت ضد ميكروب داشتن
  • رفع بيماري هاي پوستي و گوارشي
  • خاصيت ضد باكتريايي
  • بهبود عملكرد مغز و بسياري از موارد ديگر را مي توان ذكر كرد كه بيانگر خواص مفيد اين سماور مي باشد.

 

ظروف مسي چه نوع ظروفي هستند؟

استفاده از ظروف مسي قدمتي بسيار طولاني دارد. اما پس از پيشرفت علم اكثر مردم به استفاده از ظروف تفلن روي آوردند. در اين سال هاي اخير مي بينيم كه مردم دوباره به استفاده از ظروف مسي علاقه مند شده اند تا جايي كه در بسياري از آشپزخانه ها مي توان آن ها را يافت.

به‌طوركلي مس در تمام بدن وجود دارد و اعمال متفاوتي را نيز بر عهده دارد. مس جزئي از آنزيم‌ها است و نشانه‌هاي كمبود مس مربوط به نارسايي‌هاي آنزيمي مي‌شود. مقدار مس در بدن يك فرد سالم بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ ميلي‌گرم تخمين زده مي‌شود. مس به‌طور وسيعي در طبيعت پخش و توزيع‌شده است. حتي برنامه‌هاي غذايي فقير و نامناسب نيز، نيازهاي افراد به مس را تأمين مي‌كنند.

ظروف مسي، بهتر از ديگر ظروف فلزي يا حتي سفالي، حرارت را توزيع مي كنند و از اين رو باعث پخت باكيفيت تر غذا مي شوند. اما اين مزيت در مقابل مضراتي كه براي سلامتي دارد، ناچيز است. نكته علمي مهمي كه در اين مورد وجود دارد، اين است كه مس، آهن و روي همگي از عناصر دوظرفيتي هستند و قابليت اكسيداسيون بالايي دارند. وجود آن ها در ظرف غذايي كه داراي خواص اسيدي است يا نمك زيادي دارد، باعث بروز واكنش هايي ميشود كه براي سلامتي انسان به شدت مضر هستند. تنها راه پيشنهادي براي كمتر كردن اين مضرات، اضافه كردن لايه اي از فولاد ضدزنگ يا نيكل بر روي سطح داخلي اين ظروف است. اين كار مي تواند مانع از واكنش اين عناصر با مواد غذايي شود و ريسك مضر بودن آن ها را كاهش دهد. ظروف پذيرايي مسي هم جايگاه ويژه اي براي پذيرايي جذاب و شيرين از مهمان را به خود اختصاص داده اند.

 

فوايد و خواص ظروف مسي چيست؟

مس فلزي با قابليت رسانايي بسيار بالا است يعني گرما را به سرعت از خود عبور مي دهد. اين يك نكته بسيار حائز اهميت است چرا كه باعث مي شود تا تمامي نقاط قابلمه يا ماهيتابه شما به شكل يكسان گرم شده و پخت غذا به شكل كاملا منظم اتفاق بيوفتد. در ضمن اين ظروف بسيار سريع داغ شده و بسيار سريع گرما را از دست مي دهند كه اين خود باعث مي شود استفاده از آن ها بسيار راحت باشد.

  • نه‌تنها قابلمه‌ها و تابه‌هاي مسي در آشپزخانه جذاب هستند، بلكه مس هدايت‌كننده و منتقل‌كننده عالي براي گرما است و براي پخت‌وپز در ميزان بالا، بسيار عالي است. آشپزها، اغلب از قابلمه‌ها و ماهيتابه‌هاي مسي را براي تهيه سس‌ها و غذاهايي كه نياز به دماي به‌شدت تحت كنترل دارند، استفاده مي‌كنند.
  • علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسي اين است كه حرارت در ظروف مسي بيش از ساير ظروف فلزي نگهداري و به‌طور يكنواخت توزيع مي‌شود.
  • ظروف مسي قلع‌اندود از بهترين ظروف براي طبخ غذا هستند.بايد دانست كه بهترين ظروف از براى طبخ غذا، طلايى و نقره‏‌اى و مسى تازه‌قلعى جيد يا حديدى تازه جيد نموده‏ است كه پاك شسته و نظيف باشد.
  • مس يك ماده مغذي مهم است كه به‌طور فعال در توليد الاستين نقش دارد. الاستين عنصري است كه در بافت‌هاي همبند به انعطاف‌پذيري پوست كمك مي‌كند. همچنين وجود اين ماده براي جلوگيري از بروز چين‌وچروك بسيار ضروري است.
  • پخت غذا در اين ظروف مي‌تواند كم‌خوني را كم كند؛ زيرا مس از عناصر لازم براي فرآيند خون‌سازي و رفع كم‌خوني است. در دهه پيش مردم كشور ما براي پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌هاي مسي استفاده مي‌كردند و يك كفگير آهني داشتند به نام حسوم كه موقع پخت غذا دائم درون آن قرار مي‌گرفت و باعث رفع كم‌خوني مي‌گشت.
  • مس مي‌تواند بدن را براي توليد ميلين تحريك كند كه اين باعث افزايش سرعت عملكرد مغز مي‌شود. مس يك عنصر يا يك كوفاكتور در آنزيم‌هاي مختلف است كه در بيشتر واكنش‌هاي بيولوژيكي در داخل بدن شركت دارد. اين آنزيم‌ها تنها در حضور مس عملكرد خوب و مناسبي خواهند داشت. بدون واكنش‌هاي آنزيمي در بيشتر اندام‌هاي مختلف، متابوليسم كلي بدن كندتر مي‌شود. اين موضوع بيشتر در مسيرهاي مغزي خاصي مهم است.
  • ظروف مسي قلع‌اندود از بهترين ظروف براي كشيدن غذا هم هستند چرا كه در كتب طب سنتي، بين ظروف مورد استفاده در طبخ غذا با ظروف مورد استفاده براي كشيدن غذا تفاوت قائل شده‌اندو بهترين ظرف به‌جهت كشيدن طعام و ادام، ظرف چينى و آبگينه يعنى شيشه و بلور و بعد از آن ظرف لعاب‏دار كه بدل چينى باشد و مس تازه قلعى نموده.
  • به‌عكس،ظروف مسي بدون پوشش يا ظرف مسي كه پوشش قلعي آن زدوده شده باشد از بدترين ظروف براي طبخ يا كشيدن غذا هستند و نهى‏ شديد نموده‌اند.
  • مس به جذب آهن از دستگاه گوارش و انتشار آن از محل ذخيره‌سازي اوليه همچون كبد كمك مي‌كند. اين ماده همچنين مي‌تواند به كاربرد قند در بدن مفيد باشد. با كمك به جذب آهن از غذاها و ساير منابع؛ مس مي‌تواند به تعداد گلبول‌هاي قرمز سالم نيز كمك كند.
  • يكي از ويژگي‌هاي فلز مس، رسانايي بسيار زياد آن است كه باعث مي‌شود غذا در ظرف مسي خيلي سريع‌تر بپزد و انواع خورشت‌ها در اين ظروف بهتر جا بيافتد، همين‌طور سرخ كردن غذاها در ظرف مسي باعث تردتر شدن آن‌ها مي‌شود.
  • مزيت ديگر ظروف مسي نچسب بودن كف آن هاست كه به دليل خاصيت فلز مس است. برخلاف ظروفي كه از فولاد ضد زنگ ساخته مي وند غذا به كف ظروف مسي نخواهد چسبيد. به اضافه همه اينها كه گفته شد شما مي توانيد از ظروف مسي در فر و ماكروفر نيز استفاده كنيد. مطمئن باشيد آن ها بهترين عملكرد را به شما نشان خواهند داد.

 

معايب ظروف مسي چيست؟

در كنار همه اين مزايا اين ظروف داراي يك عيب نيز مي باشند. پخت مواد غذايي اسيدي مي تواند باعث شود تا مقدار بسيار كمي از سطح ظرف در غذاي شما حل شود. اين موضوع مي تواند در طولاني مدت و در صورتي كه ظرف مسي شما نازك باشد ظرفتان را خراب كند و يا به شكل نامحسوسي طعم غذا را تحت تاثير خود قرار دهد.
بعضي از كارخانه هاي توليد كننده اين ظروف براي جلوگيري از اين موضوع يك لايه روكش از جنس استيل روي اين ظروف مي كشند. اين موضوع خاصيت نچسب بودن ظروف را از بين مي برد. همچنين پخش دما هرچند هنوز بسيار خوب است اما به فوق العادگي مس خالص نخواهد بود.

در رابطه با فوايد و معايب ظروف مسي بايد به اين مسئله واقف باشيم كه مصرف غذا در ظروف مسي اگر بيش‌ از حد باشد موجب وارد شدن مس به بدن مي‌شود. اين امر در درازمدت موجب عوارضي مانند افسردگي، بي‌خوابي، بيش فعالي در كودكان و عوارض ديگر مي‌شود. از آن‌طرف هم كمبود مس در بدن خود بيماري‌هايي ايجاد مي‌كنند مانند تهي سازي و تخليه اكسيژن در سلول‌ها، كاهش HDL كلسترول، مشكلات پوستي، التهاب قوزك پا، كم‌خوني، كم شدن آنسفالين‌هاي مغزي و توهم‌هاي شنوايي مي‌شود. پس ازآنجايي‌كه هر ماده‌اي مزايا و معايبي دارد؛ در اينجا تعدادي از معايب ظروف مسي كه اغلب در اثر استفاده نادرست و يا بيش‌ازحد به وجود مي‌آيند را بيان مي‌كنيم.

معايب ظروف مسي

  • اگر مس بيش از نياز بدن وارد بدن شود در كبد رسوب‌كرده و مسموميت ايجاد مي‌كند.
  • تجمع مس بيش از حد در بدن موجب بروز تهوع و سردرد مي‌شود.
  • مس اگر وارد غذا شود جذب كلسيم و آهن را مختل مي‌كند و ظروف مسي بايد لعاب داشته باشد و ظروف مسي قديمي كه لعاب ندارند پخت غذا در آن‌ها صحيح نيست.
  • ظروف مسي به دليل آزاد كردن اين عنصر باارزش به غذا باعث تأثير بر عملكرد سيستم مغز و اعصاب و غدد درون‌ريز بدن مي‌شود.
  • سايت رسمي سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) نيز استفاده از ظروف مسي را مضر دانسته و استفاده از آن براي پخت‌وپز به‌ويژه غذاهايي را كه ماهيت اسيدي دارند باعث ايجاد مسموميت با مس عنوان كرده است
  • پخت غذا در ظروف مسي ارزش غذا را كاهش مي‌دهد؛ به‌دليل اينكه مس با ماده غذايي تداخل ايجاد مي‌كند و ارزش غذايي را از بين مي‌برد.
  • هرچند كاربردظروف مسي در كشور ما بسيار اندك است اما برخي تحقيقات داخلي كشور ما چند مورد بيماري ذخيره‌اي مس در كبد را گزارش كرده‌اند كه آن را به كاربرد ظروف مسي نسبت داده‌اند. دكتر خداداد، فوق‌تخصص بيماري‌هاي گوارش و كبد مي‌گويد: “عمده‌ترين علت بروز اين بيماري، استفاده از ظروف مسي به‌هنگام پختن غذا يا داغ كردن شير يا انتقال شير در اين نوع ظروف است؛ اين ظروف باعث اضافه‌ شدن مس در غذاي روزانه افراد مي‌شود كه اين مس اضافي در كبد ذخيره مي‌شود و باعث از كار افتادن كبد و در نهايت مرگ شخص مي‌شود”.
  • يكي از مضرات ظروف مسي كه بسيار خطرناك است زود اكسيد شدن آن‌هاست؛ همچنين ظروف مسي تركيب‌پذيري بالايي با مواد غذايي دارند، بنابراين مي‌توانند باعث مسموميت شما شوند و بايد به‌موقع قلع يا نيكل اندود شود.
  • از آنجايي‌كه فلزات مورداشاره گران‌تر هستند و زمان كار بيشتري مي‌طلبند، گاهي بعضي از سفيدگران به دليل صرفه‌جويي و يا سرعت بخشيدن به پروسه سفيدگري، با مخلوط نمودن سرب با فلزات مورداشاره، خطرات جديد و جدي‌تري را براي افراد فراهم مي‌كنند.
  • قابلمه مسي معمولا به عنوان انتخابي سالم براي آشپزي و پذيرايي شناخته مي شوند. مس ويژگي حفظ گرماي غذا براي مدتي طولاني را دارد. با اين حال، پختن خوراكي هاي پر نمك در ظروف مسي توصيه نمي شود چون يد موجود در نمك به سرعت با مس واكنش نشان مي دهد كه باعث پخش شدن ذرات مسي بيشتري مي شود. پس بايد هنگام غذا درست كردن در ظروف مسي حواستان جمع باشد.

از اينكه مقاله ما را مطالعه نموديد، از شما سپاسگزاريم. براي مشاهده و خريد انواع ظروف شيك و باكيفيت مسي، پيشنهاد مي‌كنيم به فروشگاه ظروف مسي آلميس سري بزنيد تا آنچه مطابق علاقه و ميل شماست را به شما ارائه دهيم.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۰۸ ] [ alm-st ] [ ]

قديم ترها كه مردم در ظروف مسي غذا مي‌خوردند و در ليوان مسي آب مي‌نوشيدند، نمي‌دانستند كه سال‌ها بعد دوباره استفاده از اين ظروف باب مي‌شود و خيلي‌ها، ظرف‌هاي مسي را براي پختن و سرو كردن غذا استفاده مي‌كنند. امروزه در خيلي از رستوران‌هاي سنتي و كافه‌ها، از ليوان‌هاي مسي براي مشتريان استفاده مي‌شود و واقعا هم نوشيدن نوشيدني‌هاي خنك در اين ليوان‌ها، طعم ديگري دارد. ما در اين مطلب به موضوع ليوان‌هاي مسي مي پردازيم و همه چيز را در اين باره در اختيار شما مي‌گذاريم. از فوايد و مضرات ظروف مسي گرفته تا غيره. پس اگر به دنبال اطلاعات جامع و كافي در اين باره هستيد، چند دقيقه‌اي همين جا بمانيد و به خواندن اين مطلب بپردازيد.

 

خوبي‌ها و بدي‌هاي ليوان مسي

  • ليوان‌هاي مسي جديد كه با طراحي‌هاي امروزي ساخته مي‌شوند، زيبا و جذاب هستند و استفاده از آن‌ها لذت بخش است.
  • ليوان مسي مي‌تواند گرماي نوشيدني‌هاي داغ و خنكي نوشيدني‌هاي سرد را بيشتر در خود نگهدارد.
  • در هنگام خوردن غذاهاي سنتي ايراني، وجود ظروف مسي از جمله ليوان‌هاي مسي بر روي سفره بهتر است.
  • يك دست پارچ و ليوان مسي مي تواند يك هديه خوب محسوب شود.
  • ليوان مسي به دليل سبك و غير شكننده بودن مي‌تواند براي سفر يا پيك نيك مناسب باشد.
  • از سرويس ليوان‌ها و پارچ مسي هم براي مصارف دم دستي و هم براي پذيرايي از مهمان‌ها مي‌توان استفاده كرد.
  • ليوان‌ها و ظروف مسي كه با دست ساخته مي‌شوند، يكي از صنايع دستي زيباي كشور هستند و خريد آن‌ها به رونق كار استادكاران و كارگران اين حرفه كمك مي‌كند.
  • طرح‌ها و مدل‌هاي ليوان‌هاي مسي خيلي متنوع نيستند، اما همين تنوع حداقلي، مدل‌هاي زيبايي را شامل مي‌شوند.
  • نوشيدن نوشيدني‌هاي داغ در ظروف مسي باعث آزاد شدن يون‌هاي مس مي‌شود و با ميل كردن آن ممكن است ميزان مس در بدن افزايش يابد و بيماري‌هايي ايجاد گردد.
  • از نظر قيمتي در مقايسه با ظروف بلور و شيشه‌اي، بايد گفت قيمت پارچ و ليوان مسي ارزان نيست.

 

تشخيص ليوان و ظروف مسي اصل

براي آنكه ظروف مسي اصل را از ظروف غيراصل و بي‌كيفيت تشخيص دهيد، مي‌توانيد اين نكات را در نظر بگيريد.

  • به چكش زني روي ظروف و ليوان‌هاي مسي دقت كنيد. چكش‌زني روي ظرف‌ها و ليوان مسي اصل، ريز و منظم و تقريبا يك شكل است.
  • ظروف مسي داراي كمي قلع در خود هستند و همين قلع باعث درخشندگي آن‌ها شده است.
  • ظروف و ليوان مسي اصل، ظرافت‌ها و ريزه‌كاري‌هاي فراوان دارند. در هنگام خريد به آن‌ها دقت كنيد.
  • رنگ ظروف و ليوان مسي اصل، سرخ و درخشان است. اگر اين سرخي به زردي گرايش دارد، ميزان مس در آن كم است.
  • رنگ ظروف و ليوان‌هاي مسي تقلبي، زرد و بدون درخشش است.
  • يك روش جالب براي تشخيص ظروف و ليوان مسي اصل از طريق ضربه زدن به آن و شنيدن صداي آن است. مس، فلز نرمي است و اگر به ظروف مسي با كيفيت ضربه بزنيد، صداي بم و ضعيفي توليد مي‌كند. ظروف مسي تقلبي صداي بلند و تيزي دارند.

 

خواص استفاده از ظرف‌هاي مسي

آن طور كه مشخص است در بدن هر فرد سالم بايد بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ ميلي‌گرم از اين ماده وجود داشته باشد. مس به طور طبيعي در غلات كامل، كينوآ، ادويه‌ها، ميوه‌هاي تازه و خشك و سبزيجات سبز تيره، حبوبات و مغزيجات وجود دارد و مي‌تواند ميزان مورد نياز بدن را از اين مواد تهيه نمود. با اينكه نياز روزانه هر كس به مس با توجه به شرايط سني، جنسيت و وضعيت سلامتي آن‌ها تفاوت دارد، اما دريافت بيش از اين مقدار ممكن است مشكلاتي را با خود به همراه داشته باشد.

وجود ميزان مشخصي از مس در بدن باعث بهبود عملكرد مفاصل و تقويت پوست و مو مي‌شود. به اين طريق كه مس موجب به وجود آمدن سلول‌هاي سالم در پوست شده و پوست‌هاي خشك و آسيب ديده را ترميم مي‌كند. همچنين مس با افزايش ملانين در بدن باعث رشد و سلامت مو مي‌گردد. از طرف مقابل كمبود مس موجب بي‌خوابي و احساس رخوت و كسالت مي‌شود.

از ديگر فوايد وجود مس در بدن به عملكرد بهتر طحال، كبد و دستگاه گوارش اشاره مي‌شود. همچنين مس به سلامت قلب و عروق كمك مي‌كند و انسداد شريان‌ها را از بين مي‌برد. جالب است بدانيد كه وجود مس به مغز نيز كمك مي‌كند و آن را براي توليد ميلين تحريك كرده، موجب افزايش سرعت عملكرد مغز مي‌شود.

براي كساني كه از بيماري آرتروز رنج مي‌برند بايد گفت كه مس مي‌تواند تاثيراتي در بهبود بيماري آرتروز داشته باشد و به بازسازي غضروف‌ها كمك ‌كند. اما با همه اين‌ها باز هم تاكيد مي‌شود كه براي استفاده از ظروف و ليوان‌هاي مسي حتما از يك متخصص طب سنتي پرس و جو كنيد و در صورت تاييد او از ظروف مسي استفاده نماييد.

در پايان از شما دعوت مي‌كنيم براي ديدن و خريد بهترين و باكيفيت‌ترين ظروف مسي، از فروشگاه ظروف مسي آلميس ديدن كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/14  ] [ ۱۴ ] [ alm-st ] [ ]

آخرين ادعاهاي سلامت راجع به ظروف مسي مي‌گويد كه آب آشاميدن از يك فنجان مسي به كاهش التهاب، تقويت عملكرد مغز، كمك به كاهش وزن، كاهش روند پيري، مبارزه با سرطان و سلامتي كمك مي‌كند.

آيا اين ادعاها ، قابل اعتماد است؟ آيا تنها ادعايي براي يافتن راهي براي فروش ظروف مسي نيست؟ آيا اين ادعا، يك مد زودگذر سلامتي است؟

براي اينكه پاسخ سؤالات خود را راجع به ظروف مسي بگيريد ، مطلب زير را به دقت بخوانيد زيرا اين مطالب طبق آخرين اخبار و مطالعات در اين زمينه است.

واقعيت‌هايي راجع به ظروف مسي

دكتر مايكل لينچ، مدير پزشكي مركز سم پيتسبورگ و استاديار گروه طب اورژانس در دانشگاه پيتسبورگ پزشكي در اين رابطه مي‌گويد.”نوشيدن آب از يك ليوان مسي نه سالم است نه ناسالم، به عبارت ديگر، من فكر نمي‌كنم كه مضر باشد و همچنين يك گلوله سحر و جادو نيست كه سلامتي بياورد.”

هيچ مطالعه‌اي نشان نمي‌دهد كه آب آشاميدني از يك فنجان مسي به كاهش وزن، بهبود عملكرد مغز، كاهش روند پيري ، مبارزه با سرطان و يا كاهش التهاب مي‌كند . تنها يك مطالعه نشان داده است كه نگه‌داري آب در ظروف مسي ، باكتري‌هاي موجود در آب را از بين مي‌برد. اما به اين مطالعه نيز نمي‌توان اعتماد كرد ، زيرا مطالعه ديگري اين ادعا را اثبات نكرده است.

مزاياي عنصر مس

مس نقش مهمي در سلامت بدن بازي مي‌كند و بسياري از اين ادعاها راجع به ظروف مسي از مزاياي اين ماده معدني (مس) سرچشمه مي‌گيرد ، زيرا مس با همكاري با ساير آنزيم‌ها و عمل كردن به عنوان يك آنتي‌اكسيدان ،به بهبود عملكرد مغز كمك مي‌كند.مس توليد گلبول‌هاي قرمز خون را نيز تشويق مي‌كند و به حفظ كلاژن و الاستين و سلامت استخوان كمك مي‌كند.

يك متخصص و مشاور تغذيه مي‌گويد : مس جذب آهن را نيز افزايش مي‌دهد و مزاياي آن به خاطر افزايش جذب آهن است.

بسياري از ما از رژيم‌هاي غذايي‌مان مقدار زيادي مس دريافت مي‌كنيم در صورتي كه به ميزان كمي مس (900 ميكروگرم در روز) نياز داريم. غذاهايي مانند قارچ، كاشو(بادام‌زميني)، بادام، جگر گوساله، حبوبات، غلات سبوس‌دار و صدف غني از مس هستند. هر اونس بادام زميني حدود 500 ميكروگرم مس دارد؛ مصرف چند قاشق غذاخوري آجيل نيمي از آنچه كه يك فرد به مس نياز دارد، را تشكيل مي دهند.

در نظر داشته باشيد كه تنها با مصرف مواد غذايي حاوي مس مي‌توانيد از مزاياي آن بهره ببريد ؛ وگرنه ظروف مسي هيچ فايده‌اي ندارند و بدن شما از ظروف مسي ، مس جذب نمي‌كند.

 

آيا مصرف مكمل مس جايز است؟

هرگز ضرورتي ندارد كه فردي مكمل مس مصرف كند ، مگر اينكه يك دليل پزشكي براي اين كار وجود داشته باشد.
مس فلز سنگيني است و مصرف بيش از حد آن خطرناك است. در تاريخ پزشكي افرادي وجود داشته‌اند كه با مصرف مس ، اقدام به خودكشي كرده‌اند و پزشكان اقدام به درمان اين افراد نموده‌اند ، البته اين اتفاق نادر بوده است. مصرف بيش از حد مس موجب مي‌شود كه فرد حالت تهوع، اسهال و خونريزي معده را تجربه كند و قرار گرفتن طولاني مدت در معرض آن نيز مي‌تواند مشكلات عصبي ايجاد كند. گرچه در بعضي موارد استفاده از مكمل مس خطرناك نيست ، اما مانند هر مكمل ديگري ، استفاده از آن ضرورتي ندارد.

آيا استفاده از ظروف مسي فوايدي دارد؟

 

تقويت موفلز مس باعث توليد ملانين در بدن كه منجر به رشد سريع مو مي‌شود.

افزايش سلامت پوست: مس موجود در بدن باعث درمان پوست‌هاي آسيب ديده مي‌شود، همچنين باعث توليد سلول‌هاي سالم پوست مي‌شود.

تحريك مغز: مس بدن را به توليد ميلين تحريك مي‌كند كه باعث افزايش سرعت عملكرد مغز مي‌شود.

بهبود سلامت قلبي عروقيوجود مس در بدن باعث از بين رفتن انسداد شريان‌ها مي‌شود، همچنين مس از ايجاد پلاك‌هايي كه باعث انسداد رگ‌هاي خوني مي‌شود جلوگيري مي‌كند.

تسكين و آرامش مفاصلمس باعث بهبود بيماري آرتروز و بازسازي غضروف كمك مي‌كند.

كمك به طحال و كبدوجود مس در بدن به عملكرد طحال و كبد كمك مي‌كند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/7  ] [ ۱۰ ] [ alm-st ] [ ]

آيا پختن غذا در ظرف مسي خطرناك است؟ آيا با فوايد و معايب ظروف مسي آشنا هستيد؟ اگر اين‌طور است، چرا مرسوم است كه استفاده از ظروف مسي براي پخت‌وپز بسيار مناسب هستند؟

آيا اين تفكر به‌اشتباه در ميان مردم جاافتاده است؟ پاسخ علمي به اين موضوع چيست؟ در اين مقاله قصد داريم بيشتر از ظروف مسي براي شما بگوييم. همچنين فوايد و معايب پخت‌وپز در ظروف مسي و توصيه‌هاي مفيدي در استفاده ازاين ظروف براي شما بيان كنيم. تا انتهاي اين مقاله با آلميس همراه باشيد.

ظروف مسي

ظرف غذا، يكي از مهم‌ترين وسايلي است كه در خانه براي خوردن و نوشيدن به آن نياز داريم، اما چه باور كنيد چه باور نكنيد، ظروف مسي، داراي فوايد سلامتي براي بدن هستند. در طول دهه‌هاي مختلف، مردم توانستند انواع مختلفي از ظروف را از مواد مختلف توليد كنند. برخي از ظروف غذا وجود دارند كه واقعاً براي سلامتي بدن مفيد هستند.

در مقابل برخي از مواد حاوي مواد شيميايي سمي، جيوه و ساير عناصر مضر براي بدن هستند. ظروف غذا در خوش‌طعم و خوشمزه شدن غذا بسيار اهميت دارند و يكي از مهم‌ترين و مؤثرترين عوامل موفقيت در آشپزي هستند. ظروف مسي از قديم‌الايام تاكنون براي پخت غذا كاربرد داشته‌اند. امروزه نيز استفاده از اين ظروف به علت خواص متعددي كه دارند رواج پيداكرده است.

مس در بدن انسان

به‌طوركلي مس در تمام بدن وجود دارد و اعمال متفاوتي را نيز بر عهده دارد. مس جزئي از آنزيم‌ها است و نشانه‌هاي كمبود مس مربوط به نارسايي‌هاي آنزيمي مي‌شود. مقدار مس در بدن يك فرد سالم بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ ميلي‌گرم تخمين زده مي‌شود. مس به‌طور وسيعي در طبيعت پخش و توزيع‌شده است. حتي برنامه‌هاي غذايي فقير و نامناسب نيز، نيازهاي افراد به مس را تأمين مي‌كنند.

مس براي سلامت كلي بدن بسيار ضروري است و فرآيند متابوليك طبيعي در ارتباط با اسيدهاي آمينه و ويتامين‌ها را قادر مي‌سازد. مس سومين ماده معدني در بدن است و تقريباً توسط پروتئين پلاسماي خون با نام سرولوپلاسمين حمل مي‌شود. براي اينكه از مزاياي اين ماده بيشترين استفاده را ببريد بايد آن را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد.

فوايد ظروف آشپزي مسي

  • نه‌تنها قابلمه‌ها و تابه‌هاي مسي در آشپزخانه جذاب هستند؛ بلكه مس هدايت‌كننده و منتقل‌كننده عالي براي گرما است. براي پخت‌وپز در ميزان بالا، بسيار عالي هستند. آشپزها، اغلب از قابلمه‌ها و ماهيتابه‌هاي مسي را براي تهيه سس‌ها و غذاهايي كه نياز به دماي به‌شدت تحت كنترل دارند، استفاده مي‌كنند.
  • علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسي اين است كه حرارت در ظروف مسي بيش از ساير ظروف فلزي نگهداري و به‌طور يكنواخت توزيع مي‌شود.
  • پخت غذا در اين ظروف مي‌تواند كم‌خوني را كم كند؛ زيرا مس از عناصر لازم براي فرآيند خون‌سازي و رفع كم‌خوني است. در دهه پيش مردم كشور ما براي پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌هاي مسي استفاده مي‌كردند. يك كفگير آهني داشتند به نام حسوم كه موقع پخت غذا دائم درون آن قرار مي‌گرفت و باعث رفع كم‌خوني مي‌گشت.
  • يكي از ويژگي‌هاي فلز مس، رسانايي بسيار زياد آن است كه باعث مي‌شود غذا در ظرف مسي خيلي سريع‌تر بپزد. انواع خورشت‌ها در اين ظروف بهتر جا بيافتد، همين‌طور سرخ كردن غذاها در ظرف مسي باعث تردتر شدن آن‌ها مي‌شود.

برخي فوايد ديگر

  • كمبود يون مس موجب احساس رخوت و خواب‌آلودگي و كسالت مداوم مي‌شود و سبب مي‌شود كه درد مفاصل داشته باشيم. پخت غذا در ظروف مسي باعث از بين رفتن اين حالات مي‌شود. براي جبران كمبود يون مسي پزشكان توصيه مي‌كنند يك دست بند مسي به دست داشته باشيد.
  • پخت غذا در اين ظروف باعث طول عمر مفيد و سلامتي جسمي خانم‌هاي نزديك به دوران عادت ماهيانه مي‌شود.
  • در شمال ايران براي جلوگيري از بيماري‌هاي خوني و سرطان خون موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجان) يك تكه آهن يا نعل وسط خورشت مي‌انداختند تا كاملاً رنگ بگيرد. اين كار باعث آزاد شدن يون‌هاي آهن و سلامتي بدن نيز مي‌شود.
  • قابلمه‌ها و تابه‌هاي مسي، معمولاً با قلع يا استيل ضدزنگ پوشانده مي‌شوند. بنابراين مصرف‌كنندگان نياز نيست نگران مسموميت با مس باشند. انتقال گرماي عالي آن، مي‌تواند از طريق پوشش آن محافظت شود.

معايب ظروف مسي

در رابطه با فوايد و معايب ظروف مسي بايد به اين مسئله واقف باشيم كه مصرف غذا در اين ظروف اگر بيش‌ازحد باشد موجب وارد شدن مس به بدن مي‌شود. در درازمدت موجب عوارضي مانند افسردگي، بي‌خوابي، بيش فعالي در كودكان و عوارض ديگر مي‌شود.

از آن‌طرف هم كمبود مس در بدن خود بيماري‌هايي ايجاد مي‌كنند مانند تهي سازي و تخليه اكسيژن در سلول‌ها، كاهش HDLكلسترول، مشكلات پوستي، التهاب قوزك پا، كم‌خوني، كم شدن آنسفالين‌هاي مغزي و توهم‌هاي شنوايي مي‌شود. پس ازآنجايي‌كه هر ماده‌اي مزايا و معايبي دارد؛ در اينجا تعدادي از معايب ظروف مسي كه اغلب در اثر استفاده نادرست و يا بيش‌ازحد به وجود مي‌آيند را بيان مي‌كنيم.

برخي ديگر از معايب ظروف مسي

  • اگر مس بيش از نياز بدن وارد بدن شود در كبد رسوب‌كرده و مسموميت ايجاد مي‌كند.
  • تجمع مس بيش از حد در بدن موجب بروز تهوع و سردرد مي‌شود.
  • مس اگر وارد غذا شود جذب كلسيم و آهن را مختل مي‌كند و ظرف بايد لعاب داشته باشد و ظرف‌هاي قديمي كه لعاب ندارند پخت غذا در آن‌ها صحيح نيست.
  • ظروف مسي به دليل آزاد كردن اين عنصر باارزش به غذا باعث تأثير بر عملكرد سيستم مغز و اعصاب و غدد درون‌ريز بدن مي‌شود.
  • يكي از مضرات ظروف مسي كه بسيار خطرناك است زود اكسيد شدن آن‌هاست. همچنين ظروف مسي تركيب‌پذيري بالايي با مواد غذايي دارند، بنابراين مي‌توانند باعث مسموميت شما شوند و بايد به‌موقع قلع يا نيكل اندود شود.
  • ازآنجايي‌كه فلزات مورداشاره گران‌تر هستند و زمان كار بيشتري مي‌طلبند، گاهي بعضي از سفيدگران به دليل صرفه‌جويي و يا سرعت بخشيدن به پروسه سفيدگري، با مخلوط نمودن سرب با فلزات مورداشاره، خطرات جديد و جدي‌تري را براي افراد فراهم مي‌كنند.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/17  ] [ ۰۸ ] [ alm-st ] [ ]

اين روزها مس و ظروف مسي طرفداران زيادي را به خود جلب كرده اند. چرا كه به لحاظ ارزش و فوائد زيادي كه ظروف مسي در طب سنتي داشته و دارند. اين فرهنگ سازي هاي اخير در رابطه با استفاده از ظروف مسي به عنوان جايگزين ديگر ظروف در بازار و همچنين ارزش مادي و نيز هنري كه اين فلز دارد باعث شده تا اين روزها علاقه مندان بيشتري به سمت آن كشش پيدا كنند. با آلميس همراه ما باشيد.

علاوه بر آن مس يك فلز انعطاف پذير بوده و قابليت نقش گيري در هر سطح و شكلي كه هنرمند به آن علاقه مند هست را دارد، مس يك فلز با قابليت ضد ميكروبي، ضد التهابي و نيز تنظيم كننده عملكرد غده تيروئيد است، علاوه بر اين مس مي تواند در تسكين درد مفاصل، تنظيم ريتم قلب و بسياري موارد ديگر تاثير گذار باشد.

مس ماده اي نيست كه به طور طبيعي در بدن وجود داشته و يا آن را توليد كند و منبع تامين آن بايست منبعي در خارج از بدن باشد، از اين رو استفاده از ظروف مسي مي تواند جايگزين خوبي در اين شرايط باشد.

ظروف مسي يكي از بهترين هديه و مناسب ترين كادوهاست. علت ان است كه ظروف مسي در كنار زيبايي و جنبه تزييني كه دارد مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد. به عنوان مثال سيني هاي قلمزني شده روي مس هم به عنوان تزئين به ديوار منزل يا محل كار شما نصب مي شود و هم مي توان از ان به عنوان سيني بسيار شيك و با كلاس استفاده كرد. يا بشقاب ميناكاري نيز هديه اي بسيار مناسب است و در كنار زيبايي قيمت مناسبي نيز دارد. به همين دليل انتخاب ظروف مسي براي كادو دادن بسيار مناسب است .

چگونه ظروف مسي را تميز كنيم؟

سه روش تميز كردن قسمت خارجي ظروف مسي :

  1. يك فنجان آبليمو را داخل يك ظرف بريزيد و با مقدار كمي پودر رخت شويي مخلوط كرده و آن را با يك پارچه نرم يا اسفنج روي بدنه ظرفتان بكشيد. به اين ترتيب لكه هاي سياه روي ظرف از بين مي رود.
  2. در اين روش فقط كافي است، سس گوجه فرنگي را روي بدنه ظرف مسي بماليد و چند دقيقه به آن فرصت دهيد تا روي ظرف باقي بماند. بعد سس را با نيروي بيشتر از روي ظرف پاك كنيد. به صورتي كه لكه اي روي آن باقي نماند. در آخر ظرفتان را بشوييد و معجزه سس گوجه را روي ظرفتان ببينيد.
  3. شما به يك جلاسنج نياز داريد. به اين ترتيب كه سطح بيروني ظرفتان را با يك لايه از جلاسنج بپوشانيد و بعد از گذشت ۵ تا ۱۰ دقيقه با يك پارچه نرم آن را از روي ظرفتان پاك كنيد. بعد با استفاده از يك پارچه زبر ظرفتان را تميز كنيد تا مثل روز اول نو شود.

تميز كردن قسمت داخلي ظروف مسي:

اگر پس از طبخ غذاهاي ترش يا غذاهايي كه آب آشاميدني كلردار دارند در داخل ظرفتان لكه هاي سياه ديديد، نگران نباشيد. اين لكه هاي سياه سلامتي شما و اعضاي خانواده تان را تهديد نمي كند. براي براي تميز كردن اين لكه ها از مخلوط خاكستر با پودر ظرف شويي استفاده كنيد. حالا فقط يك اسفنج براي تميز كردن ظرفتان كافي است. هرگز براي اين كار از سيم ظرفشويي استفاده نكنيد. اگر قرمزي مس در داخل ظرفتان نمايان شد، حتما آن را قلع اندود كنيد. البته بايد بدانيد كه پخت شيريني و برنج در چنين وضعيتي مانعي ندارد. اما غذاي ترش يا غذايي كه با آب كلردار درست مي شود، نبايد در چنين ظرفي پخت شود.

چگونه ظروف مسي اصل را از غير اصل تشخيص دهيم؟

ساده ترين و ابتدايي ترين راه براي اين كار سوال پرسيدن از افراد كاربلد در اين زمينه است. براي مثال مسگران قديمي كه مهارت بالايي در شناسايي اين ظروف دارند، مي توانند به شما كمك كنند. اما گاهي اوقات شايد خودتان بخواهيد ظروف مسي اصل از غيراصل را بشناسيد.

  1. تشخيص از روي رنگ ظروف مسي

اولين راه براي تشخيص ظروف مسي تقلبي اين است كه رنگ بدنه ي آن ها را بررسي كنيد، ظروف مسي اصل به رنگ سرخ و درخشان هستند كه اين موضوع به ما باكيفيت بودن و خلوص مس به كاررفته در اين ظروف را نشان مي دهد. در مقابل ظروف مسي تقلبي چون معمولاً از آلياژ مس و برنج به نسبت يك به دو ساخته مي شوند رنگ بدنه آن ها زرد است و درخششي هم ندارند.

  1. تشخيص از روي ظاهر

در ساخت ظروف مسي، بعضي از ورق هاي مس ايراداتي در خودشان دارند كه يكي از مهم ترينشان پوسته بودن ورق مس است. ظروف مسي اصل و باكيفيت نبايد پوسته پوسته شده باشند و بايد كاملاً صاف، هموار و بدون هيچ گونه فرورفتگي و خوردگي و خراش باشند.

در برخي از ظروف مسي قلم زني شده ممكن است فشار قلم يا نازك بودن ورقه مس باعث سوراخ شدن ظرف شده باشد پس ظروف مسي را كاملاً نگاه كنيد تا روي آن ها هيچگونه سوراخي نباشد.

  1. تشخيص با ضربه زدن بر روي آن

روش ديگر براي تشخيص ظروف مسي تقلبي ضربه زدن به ظروف است. فلز مس چون نرم است وقتي به ظروف مسي اصل و باكيفيت ضربه مي زنيد صداي ضعيف و بمي از خودش ايجاد مي كند ولي وقتي به ظروف مسي تقلبي يا بي كيفيت ضربه بزنيد صداي بلند و تيزي توليد مي كند.

 

نكاتي كه در هنگام خريد ظروف مسي بايد به آن توجه كنيد

  1. توجه به قيمت: هنگام خريد هر كالايي توجه به قيمت مهم ترين نكته خواهد بود. هرچه مس به كار رفته در كار بيشتر باشد، مسلما قيمت هم بالاتر خواهد بود. در بازار انواع ظروف مسي براساس نياز و سليقه شما وجود دارد، از گران گرفته تا ارزان.
  2. توجه به شفافيت كار: هنگام خريد به شفافيت بدنه ي ظرف دقت كنيد. هرچه شفافيت كار بيشتر باشد نشانه ي مرغوبيت مس به كار رفته در آن است.
  3. توجه به بدنه ظرف: هنگام خريد توجه كنيد كه بدنه ي ظرف بدون فرورفتگي، ترك خوردگي و شكستگي باشد.
  4. دقت در ماشيني يا دست ساز بودن كار: در بازار ۲ نوع ظرف مسي وجود دارد، دست ساز و ماشيني. در ظروف دست ساز جاي قلم كاري مشخص خواهد بود و سنگين تر هستند چون نشان دهنده اين است كه مقدار مس بيشتري در آن به كار رفته است. اما در ظروف ماشيني يا كارخانه اي اثري از قلم كاري را مشاهده نخواهيد كرد و سطح كار صاف و صيقلي خواهد بود. اگر قصد خريد داريد، سعي كنيد ظروف دست ساز را انتخاب نماييد چون علاوه بر كيفيت، به لحاظ زينتي هم بسيار زيباتر هستند.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/3  ] [ ۰۴ ] [ alm-st ] [ ]

مس يكي از پر كاربرد ترين فلزات است و ازآن، ظروف مسي مختلفي را توليد مي كنند. ظروف مسي يكي از قديمي ترين وسايل براي پخت و پز و پذيرايي بحساب مي آيند.از جمله ظروف مسي كه توليد مي شود و در صنايع دستي مورد استفاده قرار مي گيرد مي توان به ظروف مسي خام ميناكاري، زير ساخت ظروف فيروزه كوبي، زير ساخت ظروف خاتم كاري روي مس، زير ساخت ظروف الماس تراش و زير ساخت ظروف مس (ميناكاري روي مس) و از همه مهم تر زير ساخت صنايع دستي قلم زني اشاره كرد. در اين مقاله قصد داريم تا درباره ظروف مسي با شما عزيزان صحبت كنيم. با آلميس همراه باشيد.

تاريخچه ظروف مسي در ايران

تاريخچه استفاده از ظروف مسي به گذشته هاي دور برميگردد. انسان ها پس از استفاده از سنگ، به فلزات مختلف نيازمند شدند. يكي از فلزاتي كه به صورت خالص در طبيعت وجود داشت و جزو اولين فلزاتي بود كه كشف شد، مس بود. از آن پس مس به دليل درخشندگي و خواصي كه داشت به مرور زمان بيشتر از قبل در زندگي انسان ها وارد شد.

ابتدايي ترين تمدن هايي كه هنگام ساختن ابزار آلات مختلف از فلز مس استفاده كرد، ايران زمين بود. شواهد مختلفي وجود دارد كه نشان مي دهد ايرانيان در اين زمينه پيشرو ساير تمدن ها بودند. آثار مسي مختلف در هزاران سال قبل از ميلاد در تپه سيلك، تل ابليس و تپه زاغه مشاهده شده است.

بايد بگوييم كه به احتمال زياد اولين آثار مس كشف شده در تپه زاغه، كه مكاني واقع شده در قزوين است، از سالهاي بسيار طولاني قبل از ميلاد مسيح وجود داشته است.

از ديگر تمدن هايي كه مي توان گفت مس را در هزاران سال قبل از ميلاد مورد استفاده قرار مي دادند، مصريان بودند.

باستان شناسان، سامانه لوله كشي مسي را در يكي از اهرام ثلاثه يافته اند كه مي توان با وجود آن نتيجه گرفت كه قدمت استفاده از مس در مصر هم بسيار طولاني است.

علاوه بر اين، بايد بگوييم كه در آن زمان، مصريان با اضافه كردن قلع به فلز مس، آلياژ هاي برنزي مي ساختند و سپس با توجه به قالب گيري آسان تر آن، توانستند وسايل بيشتري را با كمك مس بسازند.

در سال هاي بعد، پس اينكه ذوب مس و استفاده از آن بين انسان ها رواج پيدا كرد، ريخته گري به عنوان شغل ثابت و فعاليتي پر طرفدار تبديل شد .

مهم ترين مراكز مسگر در ايران كجاست؟

  1. اصفهان

بازار مسگرهاي اصفهان، بازاري با معماري ايراني در ديوارها و سقف و هنر دست هنرمندان ايراني در مغازه ها است، اين بازار كه در شمال كاخ عالي قاپو واقع شده يادگاري از دوران شاه عباس صفوي است.

صداي دلنوازي كه از برخورد چكش مسگران بر ورقه هاي كوچك و بزرگ مسي ايجاد مي شود سبب شهرت اين بازار شده كه هر فردي را به خود جذب مي كند، اگرچه بيشتر مغازه داران به فروش ظروف و وسايل از پيش ساخته مشغول هستند اما هنوز هم آثار شكل سنتي بازار قابل مشاهده بوده و اين بازار 400 ساله همچنان در طول سال هايي كه گذشت جذابيت خود را حفظ كرده است.

  1. كاشان

صنعت مسگري در كاشان داراي رونقي خاص بوده تا جايي كه يك بازار به نام بازار مسگرها در اين شهر وجود داشته است.
آوازه مسگري كاشان نه تنها در كشور كه در دنيا پيچيده بود.

  1. كرمان

استان كرمان با وجود معادن فراواني كه دارد حرف اول را در صنعت مس مي زند و ظروف مسي يكي از بارزترين سوغاتي هاي اين استان مي باشد. قلم زني بر روي ظروف مسي نيز يكي از آن هنرهاي خاص استان كرمان است كه اساتيد اين رشته به ظرافت با قلم زني، تصاوير بسيار زيبايي را بر روي ظروف مسي خلق مي نمايند.

در بازارمسگرهاي كرمان كه از عهد صفويه به يادگار مانده است ديگر صداي چكش هايي كه بر روي مس ها كوبيده مي شدند به گوش نمي رسد.

  1. يزد

بازار پنجه علي كه به بازارچه مسگران يزد رونق دارد قدمتي 600 ساله دارد و رزق و روزي صدها نفر با نواختن ضربه هاي چكش به مس و خلق ظروف مسي تامين مي شد اما اين روزها تفلون و چدن و... جايگزين اين ظروف ارزشمند شده اند و بازار مسگران ديگر رونق و حال و هواي گذشته را ندارد.

  1. شيراز

مسگري شيراز كه از ديرباز با اين شهر مانوس بوده هنوز هم از ابتدا تا انتهاي كار را هنر دست در بر مي گيرد و به دليل نوع كار متفاوت و ضخامت و كيفيت از كار ساير شهرها گران تر است.

بازار مسگري شيراز مشابه بازار وكيل با ابعاد كوچكتر مي باشد. سقف بازار مسگرها مانند بازار وكيل طاق تويزه دارد و در بالاي عرقچين آن حورنورهايي قرار دارد. در اين بازار برخلاف بازار وكيل مغازه هاي بازار عموما هم سطح زمين و يا پايين تر از سطح زمين ساخته شده اند.

دو روش ساخت ظروف مسي

  1. روش ماشيني

در اين روش به وسيله دستگاه هاي پرس و خم كاري ظروف شكل مي گيرند، بر روي اين دسته از ظروف خط هاي نازك و موازي قرار دارد.

  1. روش چكش كاري

مس در كوره قرار گرفته و براي شكل دهي به ظروف يك استاد كار با استفاده از چكش ظروف را توليد مي كنند. در اين روش بر روي ظروف جاي چكش ديده مي شود . معمولا ظروفي كه دست ساز هستند از ضخامت بيشتر مس بهره مند مي باشند، اين ظروف عمر بيشتري دارند و غذا در آنها دير تر ته مي گيرد. همچنين قيمت ظروف چكش كاري شده بيشتر از ظروف ماشيني است.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/25  ] [ ۰۴ ] [ alm-st ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب